New Album new single

Here comes our new single ”Its my heart”. Enjoy!!! La TempestaAnders och Mia

KRISTAL AND JONNY BOYs återkomst med singeln In The Morning uppmärksammades för några veckor sedan inte bara av såväl P3 som Dagens Nyheters musikrecensenter, som listade den som en av Veckans 10 bästa låtar. Anders J Larsson och Mia Kasaalainens video premiärvisades av tidskriften Rolling Stone och bandets italienska skiv- och bokningsbolag förbereder just nu duons med spänning emotsedda comebackturné i Italien. Inför det kommande äventyret släpps idag albumets titelspår It’s My Heart som singel.

När sångerskan och textförfattaren Kristina Hanses berättar om It’s My Heart citerar hon ordagrant sin egen kommentar om bandets förra singel In The Morning och konstaterar att även It’s My Heart mycket väl kan vara ”den sorgligaste låt hon någonsin skrivit”.
– It’s My Heart är en låt om att göra slut med någon, att ta en ny riktning i livet – att separera, förklarar Kristina. Att plötsligt stå på två ben, istället för fyra.
– När man har delat halva livet med någon så känns det hårt att förlora sin bästa vän. Plötsligt går man från att spendera all tid med varandra till… Noll.
– Går det att acceptera? Det verkar ta tid…
– Vad händer i en relation när den ena parten inte fungerar som förut… Det är väl egentligen det låten handlar om. Att vara vilsen i sig själv och i relationen. ”Jag vill inte ta din tid om du inte orkar lyssna, så därför väljer jag att gå…”

Kristal and Jonny Boy bildades av Kristina Hanses och Jonny Eriksson 2010, då Kristina återvände till Sverige efter att ha debuterat som soloartist med ett album utgivet av det München-baserade tyska bolaget Pink Orange Records. Redan med sina första inspelningar lyckades bandet skapa intresse på kontinenten och man kontrakterades så småningom av italienska La Tempesta Dischi, som 2013 gav ut bandets debut-EP. Sedan dess har Kristal and Jonny Boy gjort ett flertal egna turnéer i Italien, turnerat runt om i hela Europa tillsammans med Mando Diao, spelat på den stora internationella musikfestivalen South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas och de senaste åren totalt gjort mer än 300 spelningar på klubbar och festivaler.

11 maj släpper Kristal and Jonny Boy sitt debutalbum It’s My Heart, som är inspelat och producerat av Federico Dragogna i Green Fog-studion i italienska Genova. Enligt medlemmarna själva består det av ”en blandning av låtar om kärlek och depression”.
– Det är svårt att komma ifrån det, när man skriver från hjärtat…, konstaterar Kristina.

Leave a Reply